VARGFLOCKEN OCH SJUKA PENGAR: SJUKA PENGAR - BOKEN SOM PFIZER FÖRSÖKTE STOPPA*
Dr. Rost testimony in the U.S. Senate. He reviews cases related to pharmaceutical marketing and the drug industry. Dr. Peter Rost email. Copyright © 2006-2010 InSync Communication. All rights reserved.
.

VARGFLOCKEN OCH SJUKA PENGAR

Dr. Peter Rost är läkare, 47 år, född i Göteborg, uppvuxen i Örebro. Han flyttade till USA 1987 men arbetade under 1990-talet i Stockholm som Nordenchef för läkemedelsföretaget Wyeth. Därefter återvände han till USA som vice vd för Pfitzer, en topposition på en av de största läkemedelsjättarna i USA. Han är författare till Vargflocken och Sjuka Pengar.

SJUKA PENGAR - BOKEN SOM PFIZER FÖRSÖKTE STOPPA*

Svensken som utmanar den globala läkemedelsindustrin

Läkemedelsbranschen är en gigantisk global profitmaskin. Globalt tjänar branschen – Big Pharma – ofattbara 500 miljarder USD, årligen. För ett par år sedan hade de tio största läkemedelsbolagen tillsammans en högre vinst än hela vinsten för alla andra företag på Fortune 500 och för att öka vinsterna skyr läkemedelsföretagen inga medel. I Sjuka pengar jämförs Big Pharma med The Mob, den organiserade brottsligheten.

Boken är en katalog över hur bolagen skyddar sina vinster med oetiska och olagliga metoder. De motarbetar parallellimport av billigare läkemedel. De mutar läkare med kickbacks och fantasifulla konsultarvoden. Extremt dyra läkemedel, som till exempel det av Pharmacia utvecklade tillväxthormonet Genoptrin, marknadsförs av Pfizer och säljs illegalt för att fördröja åldrande. Det är en svensk som nu slår larm. Peter Rost är "The Whistleblower" och han blåser sin varningssignal. Den kommer att ljuda högt, långt och länge.

Peter Rost är en centralt placerad insider, som varit läkemedelschef för Norden och vice vd på världens största läkemedelsföretag, en mycket trovärdig källa. Hans avslöjanden skakar det amerikanska samhället. Mycket stora värden står på spel. I USA finns en lag som skyddar "whistleblowers". En anställd skall alltid kunna slå larm om brottslighet och oegentligheter på sitt företag, utan att riskera att bli uppsagd. Nu sätter Peter Rost sin framtid på spel med den här boken. Han har lämnat Pfizer och han ägnar hela sin tid åt följderna av sina avslöjanden. På bloggen www.peterrost.blogspot.com levererar han dagliga rapporter om den pågående händelseutvecklingen.

Boken är frispråkig insiderskildring av en svensk toppchef i ett världsföretag. Den kan läsas som en thriller, men hela berättelsen är hämtad ur verkligheten och vartenda ord är sant. Ett samtidsreportage med okänt slut.


* Boken som Pfizer försökte stoppa
"Dr. Peter Rost, author of The Whistleblower – Confessions of a Healthcare Hitman, today revealed that Pfizer has asked the US District Court, NY, to advise on relief and for sanctions against Dr. Rost for writing The Whistleblower …."

Läs mer på http://www.prwebdirect.com/releases/2006/9/prweb439408.htm