VARGFLOCKEN OCH SJUKA PENGAR: EKONOMINYHETERNA om SJUKA PENGAR
Dr. Rost testimony in the U.S. Senate. He reviews cases related to pharmaceutical marketing and the drug industry. Dr. Peter Rost email. Copyright © 2006-2010 InSync Communication. All rights reserved.
.

VARGFLOCKEN OCH SJUKA PENGAR

Dr. Peter Rost är läkare, 47 år, född i Göteborg, uppvuxen i Örebro. Han flyttade till USA 1987 men arbetade under 1990-talet i Stockholm som Nordenchef för läkemedelsföretaget Wyeth. Därefter återvände han till USA som vice vd för Pfitzer, en topposition på en av de största läkemedelsjättarna i USA. Han är författare till Vargflocken och Sjuka Pengar.

EKONOMINYHETERNA om SJUKA PENGAR

EKONOMINYHETERNA

Pillertrillaren som pep

Den svenske läkaren Peter Rost har kallat den mäktiga läkemedelsbranschen för maffia. Det kostade honom jobbet som vice vd för Pfizer. Nu släpper han en bok för att berätta sin version.

Den svenske läkaren Peter Rost har jämfört läkemedelsbranschen med maffian. Han är även inblandad i tre rättsprocesser och har gått från att vara vice vd för läkemedelsjätten Pfizer till att vara arbetslös. Nu släpper han en bok för att berätta sin version.

Den svenske läkaren Peter Rost har arbetat inom den internationella läkemedelsindustrin i runt 20 år. Han har skrivit en mycket kontroversiell bok - The Whistleblower, Confessions of a Healthcare Hitman – som på svenska heter Sjuka Pengar.

Boken handlar om hans avslöjanden av oegentligheter inom världens största läkemedelsföretag. Han har även aktivt engagerat sig för att motverka de höga läkemedelskostnaderna i USA genom att verka för att det ska bli möjligt att parallellimportera billigare läkemedel.

Han ställde de ansvariga till svars för att reda ut frågetecknen kring marknadsföringen av tillväxthormonet Genotropin.

Rosts agerande har medfört att han i dag är arbetslös.